Case Study

Hoe IF Solutions bemiddelt in kennismigranten

Zo bemiddelt IF Solutions in kennismigranten

IF Solutions bemiddelt voor banken steeds meer IT-professionals van buiten de EU. Maar omdat er nogal wat komt kijken bij het werken met kennismigranten, doet de detacheerder een beroep op All About Expats. “Zij nemen ons al het werk uit handen.”

Over IF Solutions

IF Solutions detacheert al ruim twintig jaar IT- en financiële professionals bij overheden, mediabedrijven als NRC, de Volkskrant en Talpa en banken als Rabobank, ING en ABN AMRO. Binnen die laatste categorie is een duidelijke trend naar detavast constructies, merkt Felix de Bruin, recruiter bij IF Solutions.

“Zijn nemen ons werk al het werk uit handen.”

Erkend referent van de IND

Maar er komt heel wat bij kijken als je als intermediair iemand van buiten de EU in Nederland wil laten werken. Om een kennismigrant hier te laten werken moet je ten eerste als werkgever erkend referent zijn van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Dat is IF Solutions niet. All About Flex is dat wel.

Vandaar dat IF Solutions All About Expats heeft ingeschakeld voor de broodnodige ondersteuning bij de bemiddeling van kennismigranten. De Bruin: “Er is een aantal procedures, zoals het aanvragen bij de gemeente en IND van verblijfs- en werkvergunningen, het opstellen van contracten, et cetera. All About Flex is hierin gespecialiseerd, dat is hun werk, en daar zijn zij zeer bedreven in. Dus waarom zouden wij het wiel opnieuw moeten uitvinden?”

“All About Expats neemt alles met betrekking tot de IND-regelgeving, werkvergunning, verblijfsvergunning, contracten, salaris, et cetera voor zijn rekening”

Meedenken

In de praktijk is het bemiddelen van een kennismigrant een kwestie van goed samenwerken, vertelt De Bruin. “Wij regelen alles aan de kandidaatkant; presentatie naar de opdrachtgever, intakes, verhuizen, woonruimte, et cetera.

All About Expats neemt alles met betrekking tot de IND-regelgeving, werkvergunning, verblijfsvergunning, contracten, salaris, et cetera voor zijn rekening. Dat werk nemen zij ons helemaal uit handen.”

“Voor IF Solutions is het zeer prettig om een partner te hebben die meedenkt.”

Voor IF Solutions is het zeer prettig om een partner te hebben die meedenkt, vertelt De Bruin. “Als specialist kennen zij de richtlijnen van de IND en zij weten wat de beste opties zijn, voor ons en voor de kandidaat, zowel contractueel als financieel.

Ook bij veranderende wet- en regelgeving denken zij echt mee en kijken zij wat het beste is voor ons en/of de kandidaat.”
Dit is voor IF Solutions dan ook reden geweest om de samenwerking met All About Expats steeds verder uit te breiden. “Voorheen werkten wij met meerdere backofficedienstverleners. Uiteindelijk hebben we gekozen voor één partij: All About Expata.

We werken heel prettig samen, zij leveren kwaliteit in hun backoffice dienstverlening en we waarderen vooral hun flexibiliteit.”

Felix de Bruin, IF Solutions

Jump to a testimonial section

Wil je ook kennismigranten bemiddelen?

Met onze backoffice dienstverlening voor intermediairs helpen wij jou met het detacheren van kennismigranten naar jouw opdrachtgevers met ons erkend referentschap.

backoffice for intermediaries

Become a success story yourself with All About Expats.

decorative orange line

Or do you want to know more about our services?