Consultatie voor kennismigranten2024-06-12T14:20:05+00:00

Consultatie voor kennismigranten

decorative orange line

Als kennismigrant heb je misschien vragen over jouw verblijfstatus. All About Expats kan je helpen met onze adviesdienst voor kennismigranten en expats.

Als kennismigrant heb je misschien vragen over jouw verblijfstatus. All About Expats kan je helpen met onze adviesdienst voor kennismigranten en expats.

We geven advies aan kennismigranten

Woon je als kennismigrant of expat in Nederland en heb je advies nodig over je situatie? Dan komt onze consultatie dienstverlening voor kennismigranten goed van pas.

We begrijpen dat informatie over wonen en werken in Nederland moeilijk te vinden is en dat de beschikbare informatie niet altijd even duidelijk is. Hulp van je werkgever of zelfs de Nederlandse overheid blijkt in veel gevallen onvoldoende of is vaak niet beschikbaar. All About Expats brengt daar graag verandering in.

Hoe onze adviesdienst werkt

Ben je als expat in Nederland en ondervindt je momenteel moeilijkheden bij het bepalen van jouw volgende stap van je carrière in Nederland? En kan je advies gebruiken over de mogelijkheden die er voor je zijn of wil je gewoon jouw mogelijkheden verkennen? Dan kan All About Expats jou een één-op-één adviesgesprek aanbieden voor een eerlijke en betaalbare prijs.

Onze supportdesk biedt jou de mogeljkheid om meer te weten te komen over waar je staat op de Nederlandse arbeidsmarkt en de opties die momenteel voor jou beschikbaar zijn om je carrière hier in Nederland verder uit te bouwen. Ook leren we jou belangrijke zaken over de voorwaarden die aan jouw verblijfsvergunning worden gesteld om zo veel gemaakte fouten te voorkomen die bijvoorbeeld kunnen leiden tot een verblijfsgat, wat je natuurlijk wilt voorkomen.

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, wil je van werkgever veranderen, of wil je een bedrijf starten of aan een nieuwe studie beginnen? Dan kunnen wij je helpen en begeleiden door de complexiteit van het leven als expat in Nederland en je oplossingen aanbieden voor je huidige uitdagingen.

Het immigratietraject voor kennismigranten

Stapsgewijze immigratiegids voor Nederland

Een infographic over het immigratraject voor kennismigranten.

infographic immigration guide

Consultatie voor kennismigranten

Onze Consultatie dienstverlening voor kennismigranten

Voor aanvang van de sessie vragen wij jou naar jouw persoonlijke situatie, je huidige baan, je vooropleiding en huidige verblijfsstatus.

Tijdens de sessie bieden wij jou advies op maat dat o.a. bestaat uit:

 • Advies op basis van jouw huidige verblijfsstatus.

 • Advies over het wijzigen van je verblijfstatus.

 • CV scan.

 • Begeleiding bij het effectiever gebruiken van LinkedIn voor het vinden van vacatures.

 • Onze holistische kijk op de Nederlandse arbeidsmarkt.

 • Hoe jij jouw kansen op een verblijfsvergunning kan vergroten en een verblijfsgat kan voorkomen.

 • Oplossingen voor een baanaanbod bij een werkgever die niet erkend referent is.

 • Beantwoorden van al jouw vragen over verblijf en werken in Nederland.

Consulation services

Meer over immigratie en relocatie

Zoekjaarvergunning voor afgestudeerden2024-03-21T15:07:35+00:00

Nederland vindt het belangrijk om hoogopgeleide studenten de kans en tijd te geven om na hun studie een baan in ons land te vinden.

Met een zoekjaarvergunning kunnen pas afgestudeerden met een nationaliteit van buiten de Europese Unie voor een periode van maximaal één jaar in Nederland verblijven en werken.

Er geldt geen verplichting om bij een werkgever te werken die erkend referent is. Tijdens dit jaar kan ja als afgestudeerde student bij elke werkgever in elk type baan werken. Als je na het zoekjaar in Nederland wil blijven wonen en werken dan moet voor het einde van het zoekjaar een aanvraag voor een kennismigranten vergunning worden ingediend bij de IND. Een bijkomend voordeel voor jouw werkgever is dat er een verlaagd looncriterium van toepassing is.

Voorwaarden zoekjaarvergunning

Om een zoekjaarvergunning te kunnen krijgen, moet je aan een aantal eisen voldoen.

Deze zijn:

 • Je hebt een bachelor, master of PhD opleiding afgerond aan een Nederlandse universiteit.

of

 • Je hebt een bachelor, master of PhD opleiding afgerond aan een aangewezen buitenlandse onderwijsinstelling*.

en

 • Je doet de aanvraag binnen drie jaar na afronding van je studie.

*Dit zijn de onderwijsinstellingen die op het moment van afstuderen of promoveren zijn opgenomen in de top 200 van de wereld ranglijst die overeenkomen met de discipline waarin je bent afgestudeerd of je diploma hebt behaald.

De IND gebruikt hiervoor onderstaande wereld ranglijsten:

Video: Promotional video about the orientation year for highly educated persons

Een video van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Regeling kennismigranten 20242024-03-21T13:06:41+00:00

Nederland heeft een regeling speciaal voor kennismigranten. Deze regeling maakt het voor bedrijven eenvoudiger en sneller om kennismigranten van buiten de eurozone in dienst te nemen.

Kort gezegd vergemakkelijkt de kennismigrantenregeling de toelatingseisen en aanvraagtijd voor kennismigranten en hun werkgevers. Niet ieder bedrijf kan gebruik maken van de kennismigrantenregeling en ook niet iedere migrant van buiten de EU komt hiervoor in aanmerking. Er zijn een aantal voorwaarden voor de werkgever en voor de kennismigrant.

De voorwaarden voor deze regeling zijn:

 • De werkgever is een erkend referent van de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

 • De kennismigrant heeft een ondertekende arbeidsovereenkomst van minimaal drie maanden bij een Nederlandse werkgever.

 • De werkgever betaalt minimaal het salariscriteria voor kennismigranten.

 • De kennismigrant moet een marktconform loon ontvangen.

 • De kennismigrant heeft een geldig paspoort, een Nederlandse zorgverzekering en vormt geen bedreiging voor de nationale veiligheid.

Salarisnorm voor het aannemen van een kennismigrant.

Een van de vereisten voor het aannemen van een kennismigrant is een salarisnorm. Dit zijn bruto maandsalarissen en de hoogte daarvan verschillen per categorie.

Voor 2024 is het minimum voor hoogopgeleide migranten vastgesteld op:

Leeftijd/CategorieBruto maandloon *
Verlaagd salariscriterium€ 2,801
Onder de 30 jaar€ 3,909
30 jaar of ouder€ 5,331

* Excl. 8% vakantietoeslag

De IND controleert ook:

 • Of de kennismigrant vaardigheden en ervaring heeft die in Nederland relatief schaars zijn;
 • Of de kennismigrant een hoger opleidingsniveau heeft (minimaal bachelor);
 • Of de kennismigrant een specialisatie heeft (bijvoorbeeld in IT, engineering of science).

Wil je weten hoe we je kunnen helpen?

decorative orange line

Waarom All About Expats

Steeds meer werkgevers en kennismigranten kiezen voor All About Expats als hun HR-partner voor alles met betrekking tot immigratie.

Wij vinden goed werkgeverschap, het hebben van kennis van zaken en het handhaven van hoge normen en kwaliteit belangrijk. Hiermee bieden wij een compleet dienstenpakket waarmee wij jou op alle gebieden rondom de immigratie van kennismigranten kunnen ontzorgen.

Steeds meer werkgevers en kennismigranten kiezen daarom voor All About Expats als hun HR-partner.

Erkend referent IND

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Snelle en duidelijke communicatie

Meer dan 20 jaar ervaring

Continue ondersteuning

Snelle reactietijden

Wat anderen over ons zeggen

“Very responsive and informative”

“We were assisted by Dustin Rameau and Patrick Odijk while waiting for my eventual employer to become a recognised sponsor. Everything went really smoothly, including the transition back to my new employer Harley-Davidson. Dustin and Patrick were both very responsive and informative which helped ease a lot of the anxiety I had with the whole process.”

Nadiah Harris, kennismigrant

“Always helpful”

“Everything went smoothly and they always arranged my visa in a timely manner even though the first time my visa was expiring in 10 days. Patrick took care of my visa application, he managed to apply on time and I didn’t have any residence gaps. Customer service was always helpful and always replied on time to any query.”
Lees zijn casestudy

Nizar Mekaoui, kennismigrant

“Highly recommend”

“All About Expats is highly recommended. They were able to assist me with the renewal of my working visa and residence permit even when they were informed about it quite late. My visa and residence permit application went flawlessly and was approved immediately. They are very helpful, easy to reach out to for questions and very responsive as well.”

Joanna Ang, kennismigrant

Wil je gebruik maken van onze consultatie voor studenten?

decorative orange line
Go to Top