In 2019 bewoog 82% van de Nederlandse bevolking van 4 jaar en ouder voldoende. Dit betekent dat de gemiddelde Nederlander dagelijks en wekelijks activiteiten onderneemt om fit en gezond te blijven. Sporten zoals fitness zijn heel gebruikelijk in het hele land, wat resulteert in een overvloed aan sportscholen op loopafstand, vooral in de grote steden. Ook teamsporten worden in Nederland veel beoefend. Sporten zoals voetbal, hockey, basketbal en wielrennen zijn dan ook heel gewoon in het land.

Fitness

De beschikbaarheid van gyms in het hele land maakt het voor de gemiddelde burger in Nederland gemakkelijker en betaalbaarder om fit te blijven. Er zijn in elke stad in Nederland veel fitnesscentra beschikbaar. De meest populaire zijn Basic-Fit en SportCity.  Veel van deze sportscholen bieden beloningen bij een eerste registratie. Bijvoorbeeld korting op de eerste paar maanden, gratis gymrugzakken, gratis fitnessapparatuur, enz. Hierdoor kunnen mensen een sportschool kiezen op basis van hun eigen voorkeuren zoals afstand, apparatuur of prijs.

Voetbal

Voetbal is de populairste teamsport in Nederland. Om die reden is er een groot aantal voetbalclubs waar je jezelf kunt inschrijven, ongeacht je ervaringsniveau. Elke club heeft verschillende teams waarin je kunt spelen, afhankelijk van je leeftijd, vaardigheden en beschikbaarheid. Ook zijn er veel openbare voetbalvelden waar je recreatief kunt voetballen met vrienden of vreemden.

Wielersport

Nederland heeft een fietsnetwerk van 37.000 km aan fietspaden, dit vanwege de populariteit van fietsen in het land. Gemiddeld bezitten Nederlanders 1,3 fietsen per persoon en voor veel Nederlanders is de fiets het favoriete vervoermiddel. Door de beschikbaarheid van fietsroutes binnen en buiten de steden kan door het hele land gefietst worden. Er zijn ook veel fietsclubs waar je lid van kunt worden als je het fietsen serieuzer wilt aanpakken. Hierdoor kun je jouw fietsvaardigheden op een hoger niveau trainen.

Joggen

Joggen is ook een heel populaire sport in Nederland. Veel mensen kiezen voor deze sport, vanwege het gemak van beoefenen en het een van de beste manieren is om fit te blijven. Er zijn ook sporters die ervoor kiezen om lid te worden van een joggingclub in plaats van alleen te joggen. Op deze manier blijven ze beter gemotiveerd en hun energieniveau hoog vanwege de aanwezigheid van teamgenoten die hen motiveren
Er zijn veel jaarlijkse evenementen zoals marathons in elke Nederlandse stad beschikbaar, waaraan je na inschrijving kunt deelnemen.