Het weer in Nederland is heel onvoorspelbaar. Een zonnige dag kan plotseling omslaan in een regenachtige dag. Daarom houden de meeste Nederlanders de dagelijkse weerberichten op tv in de gaten of via een weer-app op hun mobiel. Nederland mag dan een klein land zijn, het weer kan per provincie verschillend zijn. Zo kan het bijvoorbeeld een zeer zonnige dag zijn aan de kust, terwijl het erg winderig en regenachtig is in een naburige provincie.

Lente en zomer

Het lenteweer begint in het grootste deel van het land rond maart. De temperaturen beginnen op te lopen en buitenactiviteiten worden steeds gewoner. Mensen beginnen echt te genieten van de lente rond april, waar het land steeds meer zonnige dagen kent.
De zomer begint rond eind juni. Rond die tijd beginnen de schoolvakanties, wat betekent dat gezinnen op vakantie gaan en je merkt dat er meer kinderen buiten spelen vanwege het mooie weer. Sommige mensen vinden de hitte echter ondraaglijk en blijven tussen de middag binnen of gaan zwemmen in een van de meren of stranden.

Herfst en winter

Het herfstweer begint rond eind september. De wind steekt op en af en toe regent het. Het weer rond die tijd van het jaar begint af te koelen en buitenactiviteiten beginnen af te nemen. Sommige steden, zoals Rotterdam, hebben regelmatig winderige dagen, wat het voor sommige mensen onaangenaam maakt. Het winterweer begint rond eind november. Tegen die tijd beginnen de temperaturen te dalen tot hun laagste punt, maar meestal vriest het niet. In de afgelopen jaren is de temperatuur maar een paar keer onder nul gezakt.
Elk seizoen in Nederland heeft zijn eigen charme, dus probeer van elk seizoen te genieten en wees voorbereid op weersveranderingen. Je kunt ook proberen een van de weer-apps te downloaden, die je een beter idee kunnen geven van hoe warm je je moet kleden tijdens de tijd dat je naar buiten wilt.