Payrolling van kennismigranten2024-06-12T14:17:25+00:00

Payrolling van
kennismigranten

decorative orange line

Elke organisatie kan werken met kennismigranten.

Elke organisatie kan werken met kennismigranten.

Payrolling met erkend referentschap

Wil je iemand van buiten de Europese Unie als kennismigrant in dienst nemen?
En ben je (nog) geen erkend referent van de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) of heeft jouw organisatie geen fysieke vestiging in Nederland?

Dan kan (tijdelijke) uitbesteding van het werkgeverschap in de vorm van payrolling een oplossing bieden voor jouw organisatie.

Met onze payrolling dienstverlening in combinatie met ons erkend referentschap heb je in een mum van tijd jouw kennismigrant aan het werk.

Hoe onze Payrolling dienstverlening werkt

All About Expats is een dienstverlener die payrolling en immigratie biedt aan bedrijven die het werkgeverschap van kennismigranten willen uitbesteden.

Door het werkgeverschap aan ons uit te besteden kan jouw organisatie zonder rompslomp kennismigranten in dienst nemen. De kennismigrant(en) komen bij ons in loondienst, waardoor wij de juridisch werkgever en erkend referent worden. Vervolgens stellen wij de kennismigrant exclusief ter beschikking aan jou als inlener. Wij regelen de volledige vergunningaanvraag met de IND en begeleiden jouw kennismigrant met het maken van afspraken en formaliteiten die komen kijken bij de immigratie naar Nederland.

Onze Payrolling dienstverlening voor kennismigranten is inclusief

immigration and settling in

Immigratie en relocatie

payrolling

Payrolling

30 facility application

Aanvragen en toepassingen 30%-regeling

(indien van toepassing)

Payrolling service

Immigratie en relocatie

Met onze payrolling dienstverlening voor kennismigranten bieden wij totale ontzorging van alle zaken met betrekking tot de immigratie, zo regelen wij onder meer de vergunningaanvraag bij de IND. Ook adviseren wij jou over alle relevante juridische zaken en staan we jouw nieuwe werknemer bij met alle formaliteiten die komen kijken bij de relocatie van de kennismigrant naar Nederland.

Zo kan jouw nieuwe werknemer zich volledig focussen op zijn nieuwe functie bij jouw organisatie. Onze immigratiedienstverlening maakt onlosmakelijk deel uit van onze payrolling dienstverlening, hierdoor ben je ervan verzekerd dat alle zaken omtrent de relocatie en het dienstverband gelijktijdig geregeld worden. Hiermee nemen wij jou alle zaken die komen kijken bij het aannemen van kennismigrant uit handen. Wij regelen de vergunningsaanvraag, ook voor eventuele meereizende familieleden.

Wat is inbegrepen:

 • Het uit handen nemen van de immigratieprocedure en vergunningsaanvraag voor kennismigranten.

 • Het uit handen nemen van de immigratie en afhandeling van de vergunningsaanvra(a)g(en) voor gezinsleden van de kennismigrant (indien van toepassing) .

 • Kennispartner voor alle relevante IND-zaken en het regelen van afspraken met de IND.

 • Het regelen van afspraken met de IND.

 • Ondersteuning van de kennismigrant bij het verkrijgen van een BSN.

 • Ondersteuning van de kennismigrant bij het openen van een bankrekening.

 • Ondersteuning van de kennismigrant bij het aanvragen van een zoekjaar hoogopgeleiden.

Payrolling immigration and settling in
Payrolling immigration and settling in

Meer over immigratie en relocatie

Regeling kennismigranten 20242024-03-21T13:06:41+00:00

Nederland heeft een regeling speciaal voor kennismigranten. Deze regeling maakt het voor bedrijven eenvoudiger en sneller om kennismigranten van buiten de eurozone in dienst te nemen.

Kort gezegd vergemakkelijkt de kennismigrantenregeling de toelatingseisen en aanvraagtijd voor kennismigranten en hun werkgevers. Niet ieder bedrijf kan gebruik maken van de kennismigrantenregeling en ook niet iedere migrant van buiten de EU komt hiervoor in aanmerking. Er zijn een aantal voorwaarden voor de werkgever en voor de kennismigrant.

De voorwaarden voor deze regeling zijn:

 • De werkgever is een erkend referent van de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

 • De kennismigrant heeft een ondertekende arbeidsovereenkomst van minimaal drie maanden bij een Nederlandse werkgever.

 • De werkgever betaalt minimaal het salariscriteria voor kennismigranten.

 • De kennismigrant moet een marktconform loon ontvangen.

 • De kennismigrant heeft een geldig paspoort, een Nederlandse zorgverzekering en vormt geen bedreiging voor de nationale veiligheid.

Salarisnorm voor het aannemen van een kennismigrant.

Een van de vereisten voor het aannemen van een kennismigrant is een salarisnorm. Dit zijn bruto maandsalarissen en de hoogte daarvan verschillen per categorie.

Voor 2024 is het minimum voor hoogopgeleide migranten vastgesteld op:

Leeftijd/CategorieBruto maandloon *
Verlaagd salariscriterium€ 2,801
Onder de 30 jaar€ 3,909
30 jaar of ouder€ 5,331

* Excl. 8% vakantietoeslag

De IND controleert ook:

 • Of de kennismigrant vaardigheden en ervaring heeft die in Nederland relatief schaars zijn;
 • Of de kennismigrant een hoger opleidingsniveau heeft (minimaal bachelor);
 • Of de kennismigrant een specialisatie heeft (bijvoorbeeld in IT, engineering of science).

Verblijfsvergunning zoekjaar voor studenten2024-03-21T15:01:09+00:00

Niet-EU studenten die net zijn afgestudeerd en nog geen baan als kennismigrant hebben gevonden, kunnen gebruik maken van een zoekjaarvergunning voor hoogopgeleiden. Gedurende het jaar waarin deze geldig is, zijn zij vrij om voor elke werkgever in Nederland te werken, je hoeft als werkgever dus nog geen erkend referent te zijn. Een bijkomend voordeel voor jou als werkgever is dat voor deze specifieke groep kennismigranten een verlaagd looncriterium geldt.

Als je deze medewerker in dienst wilt houden, moet je voor het verstrijken van de zoekjaarvergunning een kennismigrantenvergunning voor deze medewerker aanvragen. Dit kan alleen als jouw organisatie erkend referent is van de IND op het moment dat je de aanvraag indient.

Is jouw organisatie (nog) geen IND erkend referent?
Dan kunnen namens jouw organisatie optreden als referent voor de kennismigrant. Wij kunnen dit (eventueel op tijdelijke basis) vervullen op basis van onze payrollconstructie.

Video: Promotional video about the orientation year for highly educated persons

Een video van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Wat is een erkend referent van de IND2024-03-21T09:50:38+00:00

Als erkend referent van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (‘IND’) mag je als bedrijf kennismigranten in dienst nemen. Bovendien hanteert de IND een kortere beslistermijn voor vergunningaanvragen. Het proces om erkend referent te worden is ingewikkeld, kostbaar en kost bovendien veel tijd en moeite.

All About Expats is een expert op het gebied van kennismigratie en is een erkend referent. Jaarlijks gebruiken vele werkgevers, intermediairs en wervingsbureaus onze payrolling service om kennismigranten in te lenen. Hierdoor hoeven zij zich geen zorgen meer te maken over het erkend referentschap en de bijbehorende verplichtingen en administratieve lasten. Zij kunnen direct al aan de slag met hun kennismigranten terwijl wij de administratieve zaken regelen.

Alle bedrijven die erkend referent zijn van de IND worden geregistreerd in het openbaar register erkende referenten.

All About Expat is bedreven in het afhandelen van de aanvraagprocedure om erkend referent te worden. Wij adviseren bedrijven over de haalbaarheid van het verkrijgen van de erkenning op basis van de informatie die het bedrijf beschikbaar heeft. Daarnaast kunnen wij de gehele aanvraag voor jou verzorgen. Ook kunnen wij het volledige immigratieproces overnemen door namens jouw organisdatie de vergunningsaanvragen af te handelen met onze Immigratiediensten voor werkgevers.

Verplichtingen van een erkend referent2024-03-21T10:03:54+00:00

Een erkend referent zijn brengt verplichtingen met zich mee waaronder, maar niet beperkt tot, het voeren van een zorgvuldige wervings- en selectieprocedure en tijdig doorgeven van wijzigingen. De IND verwacht dat alle erkende referenten zich aan deze regels houden. Doet je dat niet, dan riskeer je het referentschap kwijt te raken en de vergunningen van jouw kennismigranten te verliezen.

In grote lijnen bestaan deze verplichtingen uit:

 • Het verstrekken van informatie aan kennismigranten over toelating en verblijf;
 • Het bijhouden en bewaren van een administratie;
 • Zorgplicht;
 • Terugkeer van de vreemdeling;
 • Regelmatig controleren op naleving van de verplichtingen.

Video: Hoe vraag ik erkenning aan als referent.

Een video van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Starten met payrolling van kennismigranten

decorative orange line

Payrolling service

Payrolling van kennismigranten

Met onze payrolling services kan je werkgeverschap en de erkend referentschap (tijdelijk) uitbesteden aan All About Expats. Zo kan je jouw eigen kennismigrant inlenen zonder dat je een erkend referentschap van de IND nodig hebt. All About Expats biedt volledige ontzorging van alle juridische en administratieve zaken zoals het verkrijgen van vergunningen, salarisbetalingen, ziekte, etc.

Wat is inbegrepen:

 • Oplossing als er (nog) geen erkend referentschap is;
 • Juridisch werkgeverschap uitbesteed op basis van exclusieve terbeschikkingstelling;
 • HR- en salarisadministratie kennismigranten;
 • Collectieve ziektekostenverzekering;
 • Pensioenregeling;
 • Begeleiding bij ziekte;
 • Geen fysieke vestiging in Nederland vereist.
payrolling highly skilled migrants

Meer over payrolling

Wat is payrolling voor jou als inlener?2024-03-21T15:14:44+00:00

Met payrolling besteed je als inlener het werkgeverschap inclusief de salarisbetalingen van een werknemer uit aan een payrollbedrijf.
Zo wordt het payrollbedrijf de juridische werkgever en jij als inlener de materiële werkgever.

Het payrollbedrijf stelt de werknemer exclusief ter beschikking aan jouw bedrijf, waarbij jij zorgt voor de dagelijkse leiding en toezicht op de werkvloer.
Hierdoor is het net alsof jij de werknemer zelf in dienst hebt.

Voordelen van payrolling2024-03-21T13:17:55+00:00

Organisaties die niet-EU-burgers in dienst willen nemen, komen erachter dat de arbeids-, immigratie-, HR- en salarisadministratie tijdrovend en kostbaar is. Met payrolling kan de rompslomp die komt kijken bij het aannemen van een kennismigrant allemaal worden uitbesteed. ls materiële werkgever blijf jij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en toezicht op de werkvloer.

Wij zorgen voor de rest.

 • Uitbesteding van complexe en tijdrovende werkzaamheden en procedures.

 • Versnelde afhandeling van vergunningaanvragen.

 • Vertrouwd zakendoen met een deskundige partner.

 • Geen kosten voor het aanvragen van een IND erkend referentschap.

 • Snel gebruik kunnen maken van de diensten van een kennismigrant.

 • Jij en de kennismigrant kunnen gebruik maken van de kennis en expertise van onze Expat desk voor alle vragen op het gebied van arbeid of immigratie.

 • Tijdige en correcte maandelijkse betaling van jouw kennismigranten.

 • Een maandelijkse factuur met alle kosten inzichtelijk.

Payroll overeenkomst2024-03-21T15:12:58+00:00

Een payrollovereenkomst is in feite een arbeidsovereenkomst.
In tegenstelling tot een gewone arbeidsovereenkomst zijn de gegevens van het inlenende bedrijf in de overeenkomst opgenomen.

Dit garandeert dat de werknemer dezelfde arbeidsvoorwaarden heeft als een werknemer op jouw eigen loonlijst en laat de werknemer uitsluitend voor jou als inlener werken.

Al meer dan 200 werkgevers hebben ons geselecteerd als hun HR-partner voor kennismigranten.

Payrolling service

Aanvragen en toepassingen 30%-regeling

De 30% regeling is een specifiek Nederlandse fiscale regeling gericht op het aantrekken van buitenlandse professionals met een specifieke deskundigheid om in Nederland te komen werken. Als een kennismigrant in Nederland komt werken, wordt hij of zij mogelijk geconfronteerd met extra kosten, de zogenaamde extraterritoriale kosten.

All About Expats verzorgt standaard de aanvraag van de 30% regeling als onderdeel van onze payrolling service. Na goedkeuring van de Belastingdienst kan All About Expats tot maximaal 30% van het salaris van de kennismigrant belastingvrij uitruilen.

Wat is inbegrepen:

 • Wij vragen de 30% regeling aan voor jouw werknemer.

 • Wij werken hiervoor uitsluitend samen met onze partner Dutch Tax Advice en kunnen daardoor de aanvraag efficiënt afhandelen en de doorlooptijden kort houden.

Let op: bij gebruik van onze backoffice dienstverlening vragen wij standaard de 30%-regeling aan voor alle kennismigranten die via jou bij All About Expats in dienst zijn. Wij bieden de 30%-regeling echter niet als losstaande dienst aan.

Payrolling service 30% facility

Meer over de 30%-regeling

Voorwaarden voor de 30%-regeling2024-03-21T14:41:40+00:00

De kennismigrant moet aan deze voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de 30%-regeling:

 • De werknemer is buiten Nederland geworven en hij of zij heeft meer dan 16 van de in totaal 24 maanden voorafgaand aan het werken in Nederland op meer dan 150 km van de Nederlandse grens gewoond.

 • De werknemer moet werken voor een in Nederland gevestigde onderneming.

 • De werknemer moet een specifieke deskundigheid hebben, dit is wanneer het jaarinkomen van een werknemer boven de jaarlijkse minimumdrempel van de belastingdienst ligt.

 • De werknemer en de werkgever zijn schriftelijk overeengekomen dat de 30%-regeling van toepassing is.

Wanneer heeft een werknemer een specifieke deskundigheid in 2023?

Regulier

De werknemer heeft expertise als het salaris, exclusief de belastingvrije som in Nederland, meer is dan: € 41.954 in 2023.

De werknemer is jonger dan 30 jaar en heeft een mastergraad.

Of heeft de werknemer een gelijkwaardige titel behaald in een ander land.
Dan heeft de werknemer een specifieke expertise als het salaris, exclusief de belastingvrije som in Nederland, meer is dan: € 31.891 in 2023.

De werknemer heeft wetenschappelijk onderzoek verricht.

Of deed onderzoek bij een aangewezen onderzoeksinstelling. of is een arts in opleiding tot specialist.
In dat geval kan de werknemer altijd gebruik maken van de 30%-voorziening. De hoogte van het salaris is dan niet van belang, er geldt geen inkomensnorm.

Duur van de 30%-regeling2024-03-21T14:44:06+00:00

Vanaf 1 januari 2019 is de maximale looptijd van de 30%-regeling vijf jaar in plaats van acht jaar.
De Nederlandse overheid heeft ervoor gekozen een overgangsperiode van twee jaar in te bouwen voor werknemers die door deze verlaging worden getroffen.

Waarom All About Expats

Steeds meer werkgevers en kennismigranten kiezen voor All About Expats als hun HR-partner voor alles met betrekking tot kennismigranten.

Wij vinden goed werkgeverschap, het hebben van kennis van zaken en het handhaven van hoge normen en kwaliteit belangrijk.

Hiermee bieden wij een compleet dienstenpakket waarmee wij jou op alle gebieden rondom de immigratie van kennismigranten kunnen ontzorgen.
Steeds meer werkgevers en kennismigranten kiezen daarom voor All About Expats als hun HR-partner.

Erkend referent IND

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Snelle en duidelijke communicatie

Meer dan 20 jaar ervaring

Continue ondersteuning

Snelle reactietijden

Wat werkgevers over ons zeggen

logo PAL-V

“We have been working with All About Expats since this year. We want to hire someone urgently and All About Expats was fast, clear and transparent in communication. I would recommend it to anyone.”

Jill Brouwers, werkgever

logo ViaEurope

“All about Expat provides good information, works quickly, friendly and is very helpful in finding solutions, even if they can do so through partner companies. They are very flexible in their terms and think with the customer.”

foto Sybren Viaeurope

Sybren Stelpstra, werkgever

logo Peute Group

“Korte lijnen, geheel ontzorgt betreft aanvraag werkvergunningen en het contact met de medewerker omtrent dit is fantastisch.”

Marlous van der Waal-Jansen, werkgever

Starten met payrolling van kennismigranten

decorative orange line

Elke organisatie kan werken met kennismigranten.

Go to Top